fbpx

Kom til infomøde d. 2. oktober!

STU Svanevej - STU med IT-profil på Svanevej

Leder du efter en treårig ungdomsuddannelse, der er tilpasset unge med særlige behov? Hos Socialcode STU Svanevej får unge en enestående chance for at udvikle deres personlige, sociale og faglige færdigheder i et trygt og støttende miljø. Vi tilbyder dette program til unge i alderen 16 til 25 år, som har særlige behov.

Svanevej STU

Vælg din egen retning.

Design, software eller support?

Socialcode tilbyder STU-forløb på Svanevej for unge mellem 16 og 25 år med fokus på specialiserede IT-linjer som programmering, spiludvikling, IT-infrastruktur og grafisk design. Hos os bliver eleverne en del af et livligt og engagerende fællesskab, hvor de kan udvikle sig både personligt og fagligt. Der er også mulighed for at deltage i praktikforløb, som hjælper dem med at forberede sig til fremtidige karrierer. STU-uddannelsen er en værdifuld investering i de unges fremtid.

Besøg vores STU på Svanevej

Hvad er STU Svanevej?

STU Svanevej er udviklet for at give unge med særlige behov eller generelle indlæringsvanskeligheder mulighed for at styrke deres personlige, sociale og faglige færdigheder i et trygt og støttende miljø. Formålet med vores STU på Svanevej er at klæde de unge på til et selvstændigt og aktivt voksenliv.

 

Gennem STU-forløbet samarbejder eleverne tæt med undervisere, pædagoger og vejledere for at skabe en fremtid, der er tilpasset deres individuelle interesser og styrker. Vores treårige STU-uddannelse henvender sig til unge i alderen 16-25 år, som, trods modtagelse af specialundervisning eller pædagogisk støtte, ikke er i stand til at gennemføre traditionelle uddannelsesveje. Selvom STU ikke fører til formelle kvalifikationer, hjælper uddannelsen de unge med at opbygge relationer, udvikle faglige kompetencer, styrke deres muligheder på arbejdsmarkedet og forberede dem til et uafhængigt voksenliv.

 

Undervisningen i STU-forløbet bliver individuelt tilpasset hver elev og justeres løbende for at imødekomme deres udvikling og unikke behov.

Grafisk design Spiludvikling Software Support og infrastuktur

Hvad er formålet med STU Svanevej?

 Den særligt tilrettelagte ungdomsuddannelse (STU) har til formål at støtte unge med særlige behov i at udvikle de personlige, sociale og faglige kompetencer, der er nødvendige for at deltage så selvstændigt og aktivt som muligt i voksenlivet. Uddannelsen er designet til at give de unge et solidt grundlag for at fortsætte med uddannelse og opnå beskæftigelse, hvor det er muligt. Mange tidligere elever har opnået markante fremskridt i deres personlige udvikling gennem STU-forløbet.
 

STU er skabt for unge, som ikke har mulighed for at gennemføre en traditionel ungdomsuddannelse, selv med specialundervisning eller anden pædagogisk støtte. Uddannelsen giver dem adgang til undervisning, der er skræddersyet til deres individuelle behov og evner, samtidig med at den støtter deres udvikling og forbereder dem på de udfordringer, de kan møde i fremtiden.

Svanevej STU giver unge mellem 16 og 25 år med særlige behov, herunder udviklingshandicap, en værdifuld mulighed for at udvikle både sociale og faglige kompetencer. Uddannelsen kombinerer skræddersyet undervisning med praktisk erfaring, som blandt andet omfatter praktikforløb i forskellige virksomheder og institutioner. Dette giver de unge indsigt i arbejdsmarkedet og hjælper dem samtidig med at styrke deres personlige og sociale færdigheder gennem deltagelse i sociale aktiviteter og arrangementer. Den treårige uddannelse er målrettet den enkelte elevs udviklingsniveau og tilpasses løbende for at imødekomme deres individuelle behov og ønsker.

 Et primært mål med STU er at forberede unge med særlige behov på et selvstændigt og aktivt voksenliv. Uddannelsen lægger vægt på både faglig og personlig udvikling, med fokus på at ruste de unge til at deltage aktivt i samfundet. STU-forløbet kombinerer undervisning med praktiske aktiviteter, herunder fritidsaktiviteter og udvikling af sociale færdigheder, hvilket skaber et solidt fundament for en så selvstændig og aktiv voksenliv som muligt.
 

STU Svanevej er målrettet unge med særlige behov, herunder dem med udviklingshæmning eller psykiske udfordringer. Uddannelsens formål er at give unge med diagnoser som autisme, Asperger’s og ADHD muligheden for at opnå praktiske og sociale færdigheder, selvom de ikke er i stand til at gennemføre en traditionel uddannelse. STU tilbyder en specialiseret vej for unge, der med den rette støtte kan udvikle sig, trives og forberede sig til fremtidige uddannelses- eller jobmuligheder.

 

Denne særligt tilrettelagte ungdomsuddannelse fungerer som et afgørende værktøj til at hjælpe unge med særlige behov med at udnytte deres fulde potentiale og blive en aktiv del af samfundet. Uddannelsen tilpasses de unges individuelle behov og hjælper dem med at overvinde de udfordringer, de står overfor, så de kan leve et mere selvstændigt og tilfredsstillende liv.

Socialcode STU Svanevej
dots
Svanevej STU

Hvem er målgruppen for STU Svanevej?

STU-forløbet, eller særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse, er målrettet unge med særlige behov og fokuserer på at støtte unge med udviklingshæmning, autisme eller psykiatrinære udfordringer i at opnå praktiske og sociale færdigheder. Uddannelsen er skabt for at sikre, at alle unge har mulighed for at gennemføre en ungdomsuddannelse, selv hvis de ikke er i stand til at følge et traditionelt uddannelsesforløb. Typiske deltagere omfatter unge med diagnoser som autisme, Aspergers eller ADHD. STU fungerer som et alternativ for dem, der ikke kan gennemføre en almindelig ungdomsuddannelse, men som med den rette støtte har potentiale til at udvikle sig, trives og blive klar til voksenlivet, videre uddannelse eller beskæftigelse.

STU er rettet mod unge mellem 16 og 25 år, der på grund af deres særlige behov ikke kan gennemføre traditionelle ungdomsuddannelser. Mange elever fortæller, at deres tid på STU Svanevej har styrket deres tro på sig selv og deres evner. Uddannelsen giver disse unge mulighed for at udvikle både personlige og sociale kompetencer, hvilket hjælper dem med at forberede sig til et selvstændigt voksenliv.

Hver elev på en STU modtager et individuelt tilrettelagt uddannelsesforløb, der tager udgangspunkt i deres personlige styrker og interesser. Denne skræddersyede tilgang sikrer de bedste betingelser for personlig udvikling og forberedelse til fremtiden. Gennem praktiske aktiviteter, vejledning og specialpædagogisk støtte arbejder eleverne fokuseret på at tilegne sig færdigheder, der kan anvendes i job eller videre uddannelse.

STU Svanevej henvender sig til unge med særlige behov, herunder autismespektrumforstyrrelser, ADHD, indlæringsvanskeligheder eller psykiske udfordringer.

 

Hvert STU-forløb bliver individuelt tilrettelagt for at sikre, at undervisningen tager højde for den enkeltes behov, udfordringer og interesser. Uddannelsen kombinerer undervisning, praktik og sociale aktiviteter for at skabe en overgang mellem uddannelse og beskæftigelse. Praktikophold i virksomheder og institutioner kan også være en del af elevens uddannelsesplan, så længe de understøtter uddannelsens mål og giver værdifuld erfaring med arbejdsmarkedet.

Økonomiske forhold for STU

  • Den særligt tilrettelagte ungdomsuddannelse (STU) tilbydes uden udgifter for de elever, der visiteres til et STU-forløb. Dette sikrer, at uddannelsen er tilgængelig for alle, uanset deres økonomiske baggrund, da kommunen dækker alle omkostninger. 

  • Elever, der er tilmeldt Socialcode STU Svanevej, er ikke berettigede til at modtage Statens Uddannelsesstøtte (SU) under deres uddannelse. Dog kan den ydelse, de allerede modtager, typisk uddannelseshjælp, fortsætte i løbet af deres STU-forløb.
  • For at lette adgangen til undervisning for eleverne, er der mulighed for at søge om støtte til transport. Kommunen dækker ofte transportudgifterne enten helt eller delvist, hvilket bidrager til at sikre, at alle elever kan deltage i undervisningen.
  • Der er ingen omkostninger forbundet med undervisningen, hverken til materialer eller udstyr.
STU på Svanevej
dots

Vi tilbyder kørselsordning

På Socialcode STU Svanevej tilbyder vi kørselsordning til vores elever, som sikrer nem og bekvem transport til og fra Socialcode STU Svanevej. Hver morgen samler vi elever op på flere opsamlingssteder i hovedstadsområdet både sydfra og nordfra. Prisen udregnes individuelt for hver elev baseret på afstand, men er gennemsnitligt ca. 50% billigere end almindelig taxakørsel.

 

Opsamlingssteder:

  1. Sydfra: Ishøj, Høje-Taastrup, Albertslund, Glostrup, Rødovre og Nordvest.
  2. Nordfra: Hillerød, Allerød, Furesø, Gladsaxe og Nordvest.

Tag en STU hos Socialcode

Hos Socialcode STU Svanevej tilbyder vi en særlig ungdomsuddannelse (STU) skræddersyet til unge med en interesse for IT. Vi skaber et ungdomsmiljø, hvor de unge kan være sig selv og deltage i spændende og hyggelige aktiviteter. Med fokusområder som Software- og Spiludvikling, Grafisk Design samt Support og Infrastruktur tilbyder Socialcode en STU, der kombinerer elevernes passion med den teknologiske verden.

 

Uddannelsens formål er at udvikle de unges faglige, personlige og sociale færdigheder, samtidig med at de udforsker IT-verdenens mange muligheder. Vi arbejder også på at integrere de unge i erhvervslivet, blandt andet gennem praktikforløb i virksomheder som en del af deres uddannelse.

6 værdier, der er vigtige for os

Læring

Vi vil rigtig gerne have du lærer noget hos os. Uanset hvordan dine tidligere oplevelser i uddannelsessystemet har været, så er det vigtigt for os, at du får læring med – også om dig selv.

Udvikling

Vi ønsker at se dig blive den, du skal blive. Med alt det potentiale. du har – både fagligt og personligt

Meningsfulde fællesskaber

Vi vil introducere dig for et fællesskab, hvor vi tror på du kan føle dig hjemme – både sammen med underviserne og andre unge med samme interesser.

At møde verden

VI arbejder hårdt for arrangere meningsfulde praktikforløb, hvor du får muligheden for at prøve det af, du har lært, og samtidigt bliver en del af nye fællesskaber, der vil støtte din udvikling.

Afklaring

Gennem din tid på Socialcode vil vi gennem vejlednings- og udviklingssamtaler hjælpe dig med at få afklaret dine uddannelses- og beskæftigelsesmuligheder efter endt uddannelse.

Teknologi

Vi forstår, at teknologi er en stor og vigtig del i ungdomslivet, og betyder ofte meget for unge mennesker. Det kan være gennem spil og sociale medier, men også gennem udviklingsværktøjer, der giver mulighed for at skabe. 

Ofte stillede spørgsmål om STU

STU Svanevej er beregnet til unge mellem 15 og 25 år, som har personlige eller sociale udfordringer, der forhindrer dem i at gennemføre en almindelig ungdomsuddannelse.

Det koster ingenting at deltage i STU-programmet, da alle omkostninger forbundet med undervisning, herunder materialer, er finansieret af det offentlige.

Du kan søge kommunen om dækning af transportomkostninger, især hvis afstanden er over 11 kilometer eller der er særlige rejsebehov. Det anbefales at kontakte kommunen for at høre om dine muligheder i denne henseende.

En særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse er en treårig ungdomsuddannelse til unge mellem 16 og 25 år, som ikke kan gennemføre en traditionel ungdomsuddannelse. Forløbet støtter unge med særlige uddannelsesbehov og er rettet mod dem, der ønsker at opnå et så selvstændigt liv som muligt, ved at udvikle deres sociale, faglige kompetencer og andre nødvendige kompetencer. STU indeholder også et praktikforløb, hvilket STU-loven bestemmer at man skal igennem som elev.

Undervisningen i STU er individuelt tilpasset og omfatter både teoretisk og praktisk læring. Formålet er at styrke elevernes sociale og faglige evner. Hver STU uddannelse er centreret om den enkelte elevs ambitioner og kapaciteter og omfatter en detaljeret uddannelsesplan, der dækker hele forløbet, inklusive praktikforløb og forberedelse til fremtidige uddannelses- eller arbejdsmuligheder.

En særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse er medvirkende til at støtte unge med særlige behov til at opnå et selvstændigt voksenliv. Forløbet tilbyder et individuelt tilpasset undervisningsforløb, som fokuserer på udviklingen af faglige og sociale kompetencer. Eleverne deltager i praktiske og sociale aktiviteter, der foregår i meningsfulde fællesskaber. Dette bidrager til at udvikle evnen og lysten til at engagere sig i voksenlivet og forbereder dem til de fællesskaber, der eksisterer i andre af voksenlivets arenaer – fx inden for uddannelsessystemet og arbejdslivet.

Kvaliteten af STU Svanevej sikres gennem regelmæssige evalueringer og justeringer af uddannelsesplanerne. Mindst en gang årligt vurderes elevernes trivsel og udvikling i forhold til de opstillede mål i uddannelsesplanen.

 

Børne– og Undervisningsministeriet har det overordnede ansvar for at regulere STU og sørge for kvalitetssikringen af særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse, og for om STU-forløbets mål opnås.

Ja vi har kørselsordning, hvor vi tilbyder bekvem transport for vores elever. Hver morgen henter vi elever over hele Sjælland. Vi kan hente og bringe elever fra disse byer: København, Ishøj, Høje-Taastrup, Vestegnen, Albertslund, Amager, Glostrup, Rødovre, Holbæk, Bagsværd, Ballerup, Brønshøj, Gentofte, Greve, Helsingør, Herlev, Køge, Næstved, Slagelse, Frederiksberg, Hillerød, Allerød, Furesø, Gladsaxe, Roskilde, Brøndby, Nørrebro, Nordvest og flere.

Prisen udregnes individuelt for hver elev baseret på afstand, men er gennemsnitligt ca. 50% billigere end almindelig taxakørsel.

Vi sidder klar til at hjælpe med dine spørgsmål

Hvis ikke du kan finde svar på det, du leder efter, er du meget velkommen til at skrive eller ringe til os.