Socialcode STU holder infomøde hver uge

STU i Grafisk Design

Tag en særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse (STU) i Grafisk Design. Drømmer du om at skabe imponerende grafiske objekter til brug i spil og til hjemmesider og apps, så kan Grafisk design være vejen videre for dig.

Grafisk Design STU

Lær at mestre grafik

Træd ind i en kreativ verden på vores grafiske linjefag, skabt til dig, der ønsker at udforske grafisk design og teknologiens kreative aspekter.

 

Vi begynder med en introduktion til grafisk design og UI/UX, hvor vi sammen udforsker kunsten at skabe visuelle digitale oplevelser.

 

At skabe en god brugeroplevelse er enormt vigtigt for at en app, et spil eller en hjemmeside føles sjov eller anvendelig. Derfor arbejder vi med User Experience (UX), og går i dybden med, hvordan vi skaber intuitive digitale rejser for brugere. Du vil opdage, hvordan teknologi kan forbedre folks interaktion med det digitale rum.

 

Vi udforsker både analoge og digitale aspekter af grafisk design teori, hvor du vil lære at kombinere æstetik med teknologi.

dots
Software og Spiludvikling STU

Få indblik i webudvikling

Adobe-pakken bliver en vigtig del af forløbet, da du lærer at bruge dens kraftfulde værktøjer til at skabe grafik og layout uanset om det er til apps, tryksager, websites eller spil.


I Hjemmesideudvikling og webdesign skal du lære hvordan du skaber engagerende og funktionelle websteder.


Hvis du drømmer om at skabe grafik til spil, så kan du glæde dig til at gå i dybden med Unity. Her vil du lære hvordan du skaber scener til computerspil, skaber figurer, der kan bevæge sig rundt i en spilverden, og hvordan man skaber de flotteste verdener til spil – både i 2D og 3D.


Dette linjefag giver en indføring i den kreative del af den teknologiske verden. Uanset om du ønsker at dykke ned i design, webudvikling eller digitale interaktioner, er denne linje noget for dig.

Vi tilbyder kørselsordning

Vi tilbyder en kørselsordning til vores elever, som sikrer nem og bekvem transport til og fra Socialcode STU. Hver morgen samler vi elever op på flere opsamlingssteder i hovedstadsområdet både sydfra og nordfra. Prisen udregnes individuelt for hver elev baseret på afstand, men er gennemsnitligt ca. 50% billigere end almindelig taxakørsel. 

Opsamlingssteder:

  1. Sydfra: Ishøj, Høje-Taastrup, Albertslund, Glostrup, Rødovre og Nordvest.
  2. Nordfra: Hillerød, Allerød, Furesø, Gladsaxe og Nordvest.
lab forløb priser

Fag på Grafisk Design

Grafisk Design og UI/UX

Grafisk Design og UI/UX: Udforsk designets rolle i brugergrænseflade og oplevelse for en holistisk tilgang.

User Experience (UX)

User Experience (UX): Fokuser på at forbedre brugeroplevelsen gennem intuitivt design og interaktion.

Grafisk Design-teori

Grafisk design teori – analogt og digitalt: Dyk ned i designprincipper både offline og online.

Adobe-pakken

Adobe-pakken og grafisk design: Lær at udtrykke kreativitet ved hjælp af Adobes værktøjer til grafisk design.

Webudvikling & webdesign

Hjemmesideudvikling & webdesign: Skab engagerende og funktionelle hjemmesider ved at kombinere design og udvikling.

Unity – Objektmodellering

Unity – Objektmodellering: Omdan kreative ideer til interaktive virkeligheder ved at mestre Unitys objektmodellering.

Bestem selv dine valgmoduler

Vores linjer består af en lang række spændende valgmoduler.

Vælg selv spændende valgmoduler

Bliv introduceret til programmeringssproget Python. På dette valgmodul lærer du grundlæggende regler for kodning gennem interaktive lektioner, kreative projekter og hands-on læring.

Bliv introduceret til webudvikling på valgmodulet Webdesign/WordPress. Lær at designe og administrere indhold samt skabe funktioner til moderne web sites.

Lær at bruge Visual Studio 2022 værktøjet som fundament til at udvikle, kompilere og fejlsøge kode. Vi kommer til at bruge Visual Studio platformen på langt de fleste programmeringsvalgmoduler.

Bliv introduceret til PhotoShop og Illustrator. På dette valgmodul får du grundlæggende færdigheder til billedredigering samt de redskaber der skal til for at arbejde med visuelle udtryk.

Bliv introduceret til hvordan AI kan bruges som hjælpemiddel i programmering. På dette valgmodul bliver du introduceret til OpenAI ChatGPT-4, og hvordan det kan bruges til fx at udvikle og fejlsøge kode.

På valgmodulet Programmering med C# bliver du introduceret til objektorienteret programmering (OOP). Gennem praktiske øvelser og gruppeopgaver vil du lære grundlæggende principper for OOP.

Tag de første skridt ind i Unity-verdenen. Dette valgmodul er et længere forløb, der giver dig erfaring med spiludvikling, programmering til spil, innovation og kreativitet.

Tag de første skridt ind i Unity-verdenen. Dette valgmodul er et længere forløb, der giver dig erfaring med spiludvikling, programmering til spil, innovation og kreativitet.

Lær alt hvad der er at vide om Windows 11. Vi bruger tid på at lære funktionerne og brugergrænsefladen i Windows 11 at kende. Dette valgmodul er essentielt, hvis du interesserer dig for support og infrastruktur.

Tag skridtet ind i virksomheds-IT på Windows Server 2019-valgmodulet. Lær at administrere netværk, sikkerhed og ressourcer for en stabil og effektiv infrastruktur.

Vil du høre mere om uddannelsen?

Tag en snak med Søren, hvis du lyst til at høre mere om optag, opstarter, fag, informationsmøder

Socialcode Uddannelsesleder, Søren Haagh

“At starte på Social Code STU har været den bedste beslutning for mig. Jeg har udviklet mig socialt og fagligt”

Jakob Hansen

Elev på Software og Spiludvikling

“Socialcode STU er skabt med et ønske om at bidrage til unges faglige, sociale og personlige udvikling”

Søren Haagh, Uddannelsesleder

Søren Haagh

Uddannelsesleder, Socialcode STU

Vil du læse mere?

Hvis du er nysgerrig efter at vide mere om, hvad vores STU uddannelse indebærer, hvem Socialcode er, og hvad vi står for, eller hvordan vi kan hjælpe dig med at finde den rette vej, så opfordrer vi dig til at downloade vores uddannelsesbrochure.

I brochuren finder du detaljerede oplysninger om vores uddannelser, vores værdier, og de muligheder vi tilbyder for at støtte din udvikling.

Uddannelsesbrochure

Få tilsendt vores brochure og få et overblik over alle mulighederne, der følger med software og spiludvikling.

Hverdagen i Socialcode STU

Fællesskab er en vigtig del af hverdagen. Udover spændende undervisning byder vi på regelmæssige udflugter og andre sjove aktiviteter, hvor relationer og sammenholdet på skolen styrkes.

Ofte stillede spørgsmål

Nej. Det er fint, hvis du har et grundlæggende kendskab til IT, men der kræves ikke særlige færdigheder for at kunne starte på Socialcode STU.

Nej. Vores undervisning er baseret på, at du skal have en kort instruktion, og derefter prøve det af med det samme. Ofte samler vi op sammen for at se hvordan elevernes opgaver ser ud. Vi lærer meget af at kigge på hinandens arbejde, så vi kan blive dygtigere og samtidigt trygge ved at give og modtage konstruktiv kritik.

Nej. Som udgangspunkt vælger man et linjefag, som er en IT-retning. Dertil kommer, at man bliver tilmeldt nogle obligatoriske fag som er en fast del af din uddannelsesplan, men du kan vælge ud fra en række forskellige valgfag, der er støtter op om din personlige og sociale udvikling. Du kan også vælge skolefag, hvis du fx vil være bedre til dansk, engelsk eller matematik, eller hvis du vil have støtte til at tage din afgangseksamen. Linjefaget er normeret til ca. 11 timer om ugen, og fag og valgfag er normeret til samlet 10 timer om ugen. Valgmodulerne fra de andre linjer kan også indgå som valgfag.

Ja. Du vælger et linjefag som er den overordnede ramme for dit forløb, men du kan tage  valgmoduler som hører til andre linjefag. Vi anbefaler dog, at man ikke har mere end et IT-fag ad gangen, så man mulighed for fordybelse.

Ja. Inden for de første 12 uger. Dit STU-forløb starter med et afklaringsforløb på 12 uger, hvor vi sammen finder frem til om Socialcode STU er noget for dig samt hvilken linje du hælder mest til. Derefter vælger du et linjefag, som du følger i resten af din tid hos os. Du kan dog stadig vælge valgmoduler fra de andre linjefag, hvis du prøve lidt forskelligt.

Vores skema er bygget op om et ugentligt timetal på 21. Dette kan gå lidt op og ned i forhold til de aktiviteter, vi har i gang på et givent tidspunkt.