Et meningsfuldt læringsrum
Vejen videre starter her
Overskridende læring
Medlæring
Vi arbejder med begrebet medlæring for at have en skærpet opmærksomhed på, at der i en undervisningssammenhæng 'læres noget om læring'. Denne læring om læringssituationen er ikke altid positiv og konstruktiv for nogle unge. Fx kan en problematisk skoletid have forårsaget, at ikke alene læringsudbyttet har været negativt; også selve oplevelsen af det at være i en læringskontekst kan være behæftet med negative følelser. Vi arbejder målrettet med en anderledes forståelse for de markører, der almindeligvis opleves udfordrende eller forstyrrende. Vi erkender, at de er vilkår ved en livssituation, og at de skal tænkes ind i en rummelig undervisningskontekst. Medlæringen skal bære præge af, (1) at kursisten oplever undervisningen og indholdet som udviklende og meningsfuld, og (2), at kursisten oplever sig velkommen og som legitim deltager, også selvom skolearbejde tidligere i livet har føltes ekskluderende.
Meningsfulde fællesskaber
Rekontekstualisering
Hverdagen
Undervisningen hos Social Code adskiller sig fra andre IT-forløb.

Underviser

Underviser
Vores dygtige undervisere er ikke bare kompetente i de programmeringssprog og udviklingsværktøjer, vi underviser, men er også klædt på til at arbejde med klasseledelse for grupper uden får normalområdet. Undervisningen er et mix af frontal lektioner og gruppeøvelser - dvs. at underviseren giver korte instruktioner ved en tavle, hvorefter kursisterne afprøver det, der skal læres i 'real-world' simulationer. Vi arbejder simpelthen med at løse opgaver, der allerede fra første færd kobler sig til praksisfeltet - fx login skærme udviklet i Windows Presentation Foundation, eller en kontaktformular i WordPress, eller databasekald i MySQL. Undervisningen hæves derved fra et rent teoretisk niveau til et udpræget praksisniveau, hvor øvelsen først afsluttes, når programmet virker efter hensigten.

Pædagog

Pædagog
Som støtte i og uden for undervisningen, har vi koblet pædagogisk personale på forløbene. Det betyder, at dele af forløbet bliver løbende udviklingssamtaler om fx hvilke udfordringer, der kan være forbundet med at gennemføre kurserne - det kan være alt fra at tale om de ting, der kan opleves svære til konkret at facilitere gruppeaktiviteter og -processer for at højne inklusionen. Vi arbejder derved systematisk med fastholdelse, så kursisterne får mest muligt ud af forløbene.

Aktiviteter

Aktiviteter
En andel af forløbet bliver aktiviteter 'ud-af-huset' eller som oplæg af eksterne udviklere, der kommer og fortæller om deres arbejde. Disse aktiviteter bliver (1) et led i at hjælpe kursisterne til at udvikle et netværk, der kan bruges på den anden side af forløbene, og (2) en mulighed for at få talt med professionelle fra tech-industrien om fremherskende teknologier, inden for hvilke, der er høj efterspørgsel - dvs. være med til at forme et billede af hvilken retning inden for IT-branchen, der kunne være interessant at efterfølge.

Uddannelsesvejledning

Uddannelsesvejledning
I forbindelse med de pædagogiske udviklingssamtaler bruger vi tid på at tale om hvilke uddannelser disse forløb vækker interesse for. Ligeledes taler vi om hvordan indholdet på forløbet kan blive et led i en realkompetencevurdering der kan anvendes, når der skal søges uddannelse, og vi hjælper med at udfylde kursistens kompetencemappe.